Opstillede / Birgit Mortensen

Birgit Mortensen

Birgit Mortensen, 43 år. Uddannet socialrådgiver.

Formand for Sdr. Omme Borger & Erhverv. Er herudover aktiv i Sdr. Omme lokalråd samt i Billund Landdistriktsråd.

Hvorfor stiller jeg op for Borgerlisten?

Jo, det gør jeg, fordi jeg vil føre lokalpolitik og ikke være afhængig af landspolitik. Borgerlisten er et tværpolitisk lokalparti, hvor vi rummer både borgerlige og socialdemokratiske holdninger. Vi går ikke ind for blokpolitik, men vil altid søge et bredere forlig ind over midten, til gavn for borgerne i Billund Kommune, og derfor stiller jeg op for Borgerlisten.

Mit hovedfokus er at kæmpe for, at lokalsamfundene i Billund Kommune forbliver aktive. "Vi skal udvikle og ikke afvikle". Skolerne, børnehaverne og plejehjemmene skal fortsætte med at være ude i lokalsamfundet, ikke samles i Grindsted eller Billund. Vi skal kæmpe for at beholde de virksomheder og forretninger, vi har i dag.

Herudover vil jeg kæmpe for, at vores ældre skal behandles med respekt og værdighed. Det er ikke kvæg, men mennesker vi har med at gøre. Der skal flere varme hænder i spil, så de ældre kan få den hjælp, de fortjener og har behov for. Andet kan vi ikke være bekendt. De har i alle deres år på arbejdsmarkedet betalt skat og derved bidraget til den velfærd, vi har i dag. Så kan det ikke være rigtig, at de ikke kan få lidt igen nu, hvor de har brug for det. Så normeringerne her skal bestemt bedres.

Sidst, men ikke mindst, så skal antallet af eleverne i skoleklasserne sænkes, så vi derved kan højne trivslen og læringen. Vores børn er vores fremtid, og dem skal vi også værne om.