Læserbreve / 2014 / Forbind kommunen med cykelstier

Forbind kommunen med cykelstier

Det vil være hensigtsmæssigt at forbinde vores kommune med cykelstier. Både for kommunens borgere, men sandelig også for vores turister. Vi bor alle sammen meget tæt på store turistattraktioner som Legoland og Lalandia. Det skal vi da udnytte!

Vi skal have vendt landdistrikternes afvikling til udvikling. Vi skal skabe mere aktivitet i vores landsbyer. Der igennem kan vi også aflæse vores landsbys succeskriterier. Kunne vi måske lave et årligt tilbagevendende musikarrangement? Hvad med om vi havde et Bed & Breakfast? Syddanmark er den landsdel med flest cykelturister og en cykelturist bruger i gennemsnit 455 kr. om dagen. Undersøgelser viser, at flere og flere turister søger den mere aktive ferieform.

I en kommune forbundet med cykelstier, åbner der sig en verden af muligheder. Man kunne anlægge naturlegepladser og picnic-pladser langs en cykelsti. Det kunne give en masse aktivitet i landsbyerne. Med fælles engagement fra lokalråd, landdistriktsråd, politikere og borgere, vil det være muligt at omsætte visioner til virkelighed.

Heidi Nielsen