Læserbreve / 2013 / Konstituering koster

Konstituering koster

Et tæt samarbejde koster!

Borgerlistens Ole Marcussen blev torsdag, inviteret til konstitueringsforhandlinger med Venstres genvalgte borgmester, Ib Kristensen.

Ved forhandlingerne blev Borgerlisten tilbudt at tilslutte sig konstitueringsgruppen, der foruden Venstre tæller Dansk Folkeparti samt Socialdemokraterne.

Men vi valgte at sige: Tak, men nej tak!

”Tilbuddet” fra borgmesteren var en plads i økonomiudvalget – til gengæld for at pege på Ib Kristensen som borgmester.

”Når vi siger nej til det ”generøse” tilbud, så handler det faktisk ikke om, hvorvidt vi vil pege på Ib eller ej. Det handler om, at hvis Venstre ønsker at indgå et tæt samarbejde, som en konstituering jo er, så er det ”give and take”. Også selvom Venstre har et flertal i byrådet”, siger Ole Marcussen.

Med venstres flotte valgsejr er det ene og alene Venstre, der kan afgøre hvordan mandaterne – og de magtfulde udvalgsformands-pladser, skal fordeles. Det er partiet i sin gode ret til – ja det er en pligt, de har.

Her har man muligheden for at vælge sine tætte samarbejdspartnere. Det er dels dem, man regner med at forhandle først med, dels dem, der har leveret varen i form af konstruktivt politisk med- og modspil.

”Jeg har i hele min politiske karriere – både hos Socialdemokratiet, hos SF og nu i Borgerlisten – lagt vægt på anstændighed over for dem, der har valgt mig. Det er mine egne vælgere, jeg skal stå til ansvar over for. Her har jeg en klar fornemmelse af, at de ønsker en stærk stemme i Billund Byråd. Det kan i mine øjne ske fra to forskellige platforme: Enten som en allieret i en konstitueringsaftale, hvor Borgerlisten ville få reel politisk indflydelse i form af en udvalgsformandspost - eller som en ”fri fugl”, der ikke er bundet af aftaler og mundkurve. Hvis jeg tog en plads i økonomiudvalget ville jeg risikere at få information, som jeg ikke må bruge. Samtidig ville min politiske indflydelse blive minimal, da Venstre har valgt Socialdemokraterne (og omvendt!) som sin tætte allierede. Jeg vælger, at kunne reagere på de problemer, der er, uden at skulle se mig over skulderen først”, siger Ole Marcussen og lover:

”Vi holder, hvad vi lovede inden valget: En stemme på Borgerlisten er en borgers stemme i Billund Byråd. Vi vil være skarpe og ikke indgå lyssky aftaler. Vi kæmper for borgerne og ikke for egen vindings skyld.”
 
Ole Marcussen