Læserbreve / 2015 / Ny skolestruktur

Ny skolestruktur

Hvis vi skal have en ny skolestruktur, vil Borgerlisten anbefale at den oversendes til budget 2016. Det er ganske enkelt ikke i orden, at komme med hovsa forslag på et så vigtigt område. Det har vi nævnt i et tidligere læserbrev og det ser ud til at resten af byrådet er enig heri. Tak for det.

Budgetforlig 2015 indeholdte følgende tekst:

Forligspartierne er opmærksomme på, at der er kapacitetsproblemer på Søndre Skole. Der er derfor enighed om at der snarest igangsættes et analysearbejde med henblik på at udarbejde et beslutningsoplæg, der har til formål, at den eksisterende bygningsmasse i Grindsted by anvendes mest hensigtsmæssigt i fremtiden.

Allerede nu er forligspartierne ”åbenbart” ikke helt enige om hvordan denne tekst skal udmøntes?

Borgerlisten var og er uforstående over for forslaget om, at flytte Morsbøl børnene til et nyt skoledistrikt. Forslaget er fra den 2. december 2014, hvor et næsten enigt udvalg anbefalede at flytte Morsbøl til et andet skoledistrikt.

Den 27. januar 2015 var der så 7 forslag i spil….meget havde åbenbart ændret sig siden den 2. december 2014, hvor der kun var et forslag i spil?

Borgerlisten vil anbefale, at vi laver en kapacitetsudvidelse på Søndre skole med 3 klasselokaler.

Køb eller lej den gamle sprogskole. Det kan da ikke være så svært?

Desuden skal der kigges på en aktiv styring af elevoptaget på kommunens folkeskoler med henblik på en hensigtsmæssig udnyttelse af kapaciteten.Ole Marcussen