Læserbreve / 2013 / Små skoler i centrum

Små skoler i centrum

Stenderup Skole er rammen om vores landsby. Den skal vi beholde og værne om. Vi husker helt sikkert alle sammen, hvordan det tidligere byråd solgte ud af Stenderup-Krogager. De lod vores børn i stikken.

Det gjorde, at vi satte vores ”BY TIL SALG…” Det var en tid fuld af usikkerhed og frustrationer. Vi kæmpede i fællesskab, og selvom vi blev amputeret, så vandt vi. Vi skal sørge for at vi ikke ender i en sådan situation igen.

Borgerlisten vil, for vores børns skyld, bevare den nuværende skolestruktur.

Vi må ikke underkende værdien af, hvad de små skoler kan. Der spares f. eks mange penge på vikartimer, fordi lærerne på de små skoler er fleksible. Samtidig har de respekt for, at samfundet ikke bare har stået stille i mange år. Stenderup Skole er opdateret på bygninger, undervisningsmaterialer og inventar.

Vores opgave bliver at sørge for, at lærerne fortsat er i faglig udvikling. Vi anerkender, at opgaverne som lærer er blevet anderledes i takt med samfundets udvikling. Der stilles langt større krav. Vi skal alle tage ansvar for eleverne både lærere, skoleledere, politikere og ikke mindst forældre.

Vi skal udtænke nye ting. Kunne det måske være gavnligt med mere idræt? Er de praktiske fag tidssvarende og matcher de vores samfund? Lad os kigge på, hvad det er, der fungerer så godt på de små skoler og gøre mere af det!

Heidi Nielsen