Læserbreve / 2013 / Valgforbund

Valgforbund

Borgerlisten – et entydigt valg

Når I som vælgere den 19. november sætter jeres kryds ud for et parti eller en person, så er det slet ikke sikkert, at stemmen rent faktisk havner der.

For de etablerede partier indgår valgforbund på kryds og tværs. En stemme på Socialdemokraterne kan derved havne hos SF, når mandaterne skal fordeles ligesom en stemme på Venstre kan havne hos Dansk Folkeparti. Nogle gange ser man endda valgforbund, der krydser midten så en borgerlig stemme afgivet i stemmeboksen lander i rød blok – og omvendt.

Det er simpelthen noget rod. Når man stemmer på ét parti, så skal stemmen blive dér. Derfor har vi i Borgerlisten besluttet ikke at indgå de såkaldte tekniske valgforbund med andre partier. Borgerne skal vide at en stemme på Borgerlisten rent faktisk ér en stemme på Borgerlisten – og ikke havner hos Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti eller Det Radikale Venstre.

Onde tunger vil skose os for, at vi risikerer såkaldt ”stemmespild”. Men helt ærligt… Det gør partier, der indgår valgforbund også. Det vil aldrig være muligt at udnytte samtlige stemmer fuldt ud. Der vil altid være et antal stemmer til næste mandat – og dermed nogle stemmer, der ikke bliver udnyttet. Det er samme situation for Borgerlisten som for de andre partier.

Derfor: Stem lokalt, stem på Borgerlisten. Så ved du hvor din stemme reelt havner. En stemme på Borgerlisten er en borgeres stemme i Billund Byråd.

Ole Marcussen